Selecteer een pagina

PERSBERICHT
November 2021

Koop, eet en bezoek lokaal. Zeker nu!
Koop, eet en bezoek lokaal. Met die boodschap hebben de gemeente Velsen en Citymarketing Velsen de succesvolle Ik koop lokaal-campagne nieuw leven ingeblazen. Zij roepen bewoners op hun inkopen voor de feestdagen vooral in hun eigen omgeving te doen.
‘We zitten weer in een gedeeltelijke lockdown en dat toont keihard aan dat de coronacrisis nog niet voorbij is’, aldus wethouder Jeroen Verwoort van Economische Zaken. ‘Het belang om lokaal je geld uit te geven is onverminderd groot. Ik roep iedereen op onze ondernemers en organisaties te steunen door lokaal te kopen, lokaal uit eten te gaan en lokaal een voorstelling te bezoeken. Zo houden we ons winkels in stand en kunnen we ook volgend jaar op de fiets naar een restaurant of de film.’

 

Dankzij het veelzijdige winkelaanbod hoef je de gemeente helemaal niet uit voor leuke sinterklaas- en kerstcadeaus. Onze gemeente telt ook meer dan 50 restaurants, lunchrooms en grand cafés waar je uitstekend kunt lunchen, borrelen en dineren. De keuze is enorm: van verse Noordzeevis tot een lekker stuk vlees of een vegetarisch gerecht. Met een prachtig theater en fantastische musea en expositieruimtes heeft Velsen ook een cultuuraanbod om trots op te zijn.

‘Onze ondernemers hebben zo veel te bieden dat je de gemeente echt niet uit hoeft’, zegt citymarketeer Friso Huizinga. ‘Met deze feestdagencampagne zetten we alles op alles om bewoners en bezoekers ervan te overtuigen hun geld vooral lokaal uit te geven. Dat is echt belangrijk, want afgaande op de verhalen die ik hoor kan ik alleen maar concluderen dat zij onze steun heel hard nodig hebben. Door de aangescherpte coronamaatregelen is de onzekerheid groot. Koop dus lokaal. Zeker nu!’
Om de feestdagencampagne te ondersteunen heeft Citymarketing Velsen posters gemaakt die worden verspreid in de winkelgebieden. In diverse kranten worden advertenties geplaatst en RTV Seaport maakt een reportage over het belang van lokaal kopen. Blogger Ingeborg Baumann schreef een leuke blog. Ook op straat is de campagne goed zichtbaar, onder meer op de driehoeksborden en op de digitale displays in Velsen-Zuid en Santpoort-Noord. Extra posters kunnen (gratis) worden besteld via info@ijmuiden.nl. Zie ook ijmuiden.nl/kooplokaal.